Hvad er keto?

Hvad er keto?

Keto diæten er langsomt begyndt at få sit store gennembrud i den generelle danske befolkning, men hvad er keto egentlig og hvordan kan man bruge filosofien til at leve et sundere liv? Det er vigtig for os at understrege, at vi har skabt Ketoness for alle, der ønsker at skære ned på sukkeret i hverdagen, ikke kun dem, der følger keto eller low carb high fat.

Grundprincippet i keto diæten er ret simplelt, eliminér sukker fra din diæt, hvilket får din krop til at forbrænde fedt i stedet for kulhydrater. I praksis omdanner man fedtstoffer til såkaldte ketonstoffer som kroppen vil bruge som brændstof i stedet for kulhydrater, hvilket vil kaste et løbende vægttab af sig.

Fordele ved keto

Undgå disse fødevarer

Det springende punkt ved keto er at undgå kulhydrater i kosten, det anbefales at spise under 50 gram kulhydrater om dagen, hvilket er meget lidt i forhold til, hvad den almindelige dansker spiser. Der er nogle åbenlyse fødevarer, man skal undgå som slik og sodavand, listen er dog desværre lidt længere end de to ting

Ting du skal undgå:

Ting du skal spise meget af:

Hvis du har brug for inspiration til opskrifter, der er keto-venlige, så kan du finde vores egne keto opskrifter her.

Læs mere om keto og lign.

Vi hos Ketoness bruger MCT-olie i alle vores produkter som erstatning for almindelig sukker. MCT står for Medium Chained Triglycerides, på dansk mellemkædede fedtsyrer, disse fedtsyrer kommer oftest fra kokosolie. Der er dog stor forskel på MCT-olie og almindelige kokosolie. Forskellen på de to ligger i de forskellige fedtsyrer – almindelig kokosolie indeholder fedtsyrer, der kan forbedre dit immunsystem gennem indhold af sunde fedtsyrer. Med MCT-olien får du fedtsyrer, der giver et boost af langvarig energi.

Forskellen på disse fedtsyrer og mere almindelige fedtsyrer er, at de mellemkædede fedtsyrer transporteres direkte til leveren, hvor de omdannes til ketonstoffer. Efterfølgende frigives de i blodet og giver energi til krop og sind. Det smarte ved de mellemkædede fedtsyrer er, at de hurtigere og nemmere omdannes til energi, end andre mere almindelige fedtsyrer. 

I mange år er MCT-olie blevet anvendt af bodybuildere og atleter, der dyrker udholdenhedssport. Siden bølgen med keto og low carb high fat opstod har MCT-olie også været en fast bestanddel af de to filosofier. Den hurtige kilde til energi har gjort MCT-olie til et uundværligt værktøj i rygsækken for rigtig mange danskere.  


Brug af MCT-olie er dog ikke begrænset til folk, der følger enten keto eller low carb high fat – det er fordelagtigt for alle at spise MCT-olie, for at få mere energi i hverdagen, både til krop og sind. Selvom olien kommer fra kokos, så smager den faktisk ikke af noget som helst, hvilket er en anden stor fordel, ved at bruge MCT-olie i diæten. Man kan bruge den i al madlavning, uden at ødelægge den gode smag. 

Fordele ved at bruge MCT-olie: 

  • Mere energi til krop og sind
  • Hurtigere stofskifte 
  • Nedsat appetit
  • Et mere stabilt blodsukker

MCT-olie er anerkendt verden over af forskere og læger som et godt kosttilskud, der kan bruges alle mennesker – voksne, børn og nyfødte. Der er altså ikke snak om et mystisk vidundermiddel, der har skjulte bivirkninger. Man kan sågar købe MCT-olie på apoteket. Derfor er vi hos Ketoness også 100% trygge ved at bruge MCT-olie i alle vores produkter.